Press "Enter" to skip to content

Gratis online strategische spelletjes

Strategische spelletjes zijn zowel offline als online een leuk tijdverdrijf. Denk maar aan een gezellige namiddag met je vrienden terwijl je een spannend spelletje Risk speelt of hoe je ettelijke uren zoet kan zijn met een schaakspel. Speel je liever anoniem of heb je niet al te veel tijd om af te spreken, dan zijn er steeds tal van online games om tussen te kiezen. Wij lijsten enkele gratis online spellen op voor liefhebbers van strategische games.

Populaire real-time strategische games

Real-time spelletjes zijn een bepaalde vorm van strategische spellen. Bij real-time games zijn de spelers in realtime bezig met het spel en moeten voortdurend beslissingen worden gemaakt. Gamers zijn daarom continu bezig met het produceren van nieuwe troepen, vijanden aan te vallen en te verslaan of de verdediging van een bepaald stuk land. Enkele populaire gratis voorbeelden zijn League of Legends, Starcraft of Stronghold Kingdoms. De meeste spellen kunnen zowel solo gespeeld worden als tegen andere spelers.

Populaire turn-based strategische games

Een tweede vorm van strategische games zijn de turn-based spelletjes waarbij spelers om de beurt een zet maken in het spel. Dit soort spelletjes kunnen worden gezien als het tegenovergestelde van de real-time games en horen meestal thuis bij de multiplayer spellen. Enkele populaire multiplayer games zijn bijvoorbeeld Risk, Civilization of atWar. Bij deze spelletjes krijg je gedurende de hele ronde de tijd om na te denken over de volgende zet. Om de beurt moeten de spelers proberen de meest tactische beweging uit te voeren om het spel te winnen.

We geven liefhebbers graag nog enkele populaire gratis voorbeelden mee. Bij Megamek moet je met immense gevechtsmachines proberen de vijand te verslaan. Speel je liever in de ruimte ? Dan is Freeorion wellicht een goede keuze. Freeorion doet wat denken aan Civilization en is geschikt voor spelers die graag in 2D gamen. Hou je van spelletjes waar een tikkeltje fantasie in is verwikkeld? In Fantasy Kommander komen ridders, tovenaars of andere fantastische wezens terug.

Slots met gratis spins

Tenslotte geven we nog enkele gratis online slots mee die bovendien extra spins uitdelen. Quick Hit is de nieuwste versie van de enorm populaire Quick Hits serie. De slots staan bekend voor de mooie visuals en leuke symbolen. Adventures in Wonderland werd gebaseerd op het bekende boek: Alice in Wonderland. De gokkast bestaat uit vijf rijen en heeft twintig speellijnen. Bij de bonusronde zijn twintig gratis spins te verdienen.