Press "Enter" to skip to content

Strategiespellen: spelen op een computer of een console ?

Zoals eerder vermeld zijn strategische spelletjes enorm populair. Er bestaan bijgevolg heel wat verschillende strategische games zowel voor op de computer als om te spelen op een console. Waar zijn nu de beste tactische spelletjes te vinden? Welke vorm heeft het grootste en meest interessante aanbod? Wij vergelijken beide opties voor jullie en geven vervolgens onze persoonlijke mening.

Strategische games voor computers

Er is een enorm aanbod aan strategische spellen die op de computer kunnen gespeeld worden. Om een strategisch spel te spelen waarbij meerdere troepen, personen of subjecten moeten aangestuurd worden, is een computer enorm handig. Je kan immers spelen met de muis en het toetsenbord en hierdoor krijg je verschillende opties. Bovendien geven de speelkeuzes gamers de mogelijkheid om heel accuraat en snel te spelen en ingewikkelde acties uit te voeren. Verscheidene spelontwikkelaars van strategische spellen kozen om deze reden enkel spelletjes op de markt te brengen om op de computer te spelen. Een populair voorbeeld is XCOM 2.

Wil je graag een multiplayergame spelen op de computer? Dan heb je geluk, dit is meestal een gratis optie. Bij online spelletjes krijg je vaak de keuze om alleen of met meerdere deelnemers te spelen.

Strategische games voor consoles

Consoles hadden vroeger een opvallend kleiner aanbod in strategische spellen. Dit verschil is de laatste jaren amper nog te merken. Ook het probleem rond de multifunctionaliteit van een computer en de eenvoudige werking van de controllers lijkt voor de meeste spelletjes opgelost.

Een belangrijk voordeel aan games voor spelcomputers is de toegankelijkheid van de spelletjes. Een console vereist immers geen ingewikkelde login-procedure of installatie van het spel. Daarnaast zijn ook geen updates nodig om de nieuwste spelletjes te kunnen installeren of af te spelen. Een consolespel is ideaal voor iedereen die na een zware werkdag in de zetel wil ploffen om enkele uren te genieten van een spannend, nieuw of eenvoudig spel.

Conclusie: waar gaat onze voorkeur naartoe?

Hoewel er enkele leuke en exclusieve spelletjes op de markt kwamen voor consoles, gaat onze voorkeur uit naar computergames. Voor liefhebbers van strategische spellen zijn de verschillende speelmogelijkheden op de computer immers heel wat aantrekkelijker. De optie om het spel in multiplayer te spelen is eveneens een mooi voordeel bij computers.

Bovendien mag ook een derde groep niet uit het oog verloren worden. Er bestaan immers heel wat strategische games om te spelen op een tablet of een mobiele telefoon.