Press "Enter" to skip to content

Verschillende thema’s bij strategische spelletjes

Strategische games zijn enorm populair en worden bijgevolg in alle soorten ontwikkeld. Liefhebbers van tactische spelletjes hebben een ruim aanbod aan thema’s om tussen te kiezen. Heb je zin in een modern oorlogsspel of reis je liever naar de ruimte? Wij geven enkele populaire thema’s mee, telkens voorzien van wat voorbeelden.

Een historisch avontuur

De meeste populaire strategische spellen zijn opgebouwd rond een historisch thema. Bij deze games speel je bijvoorbeeld met een keizer of koning en moet jouw rijk verdedigd of uitgebreid worden. Het terrein lijkt meestal op een middeleeuws of Romeins dorp en de troepen krijgen eveneens een historische aanblik. Enkele populaire voorbeelden van dit soort games zijn Empire, Civilization of Castle Wars. Bij deze spellen moet je telkens proberen om een rijk uit te bouwen en hierbij de andere legers uit de weg te ruimen.

Oorlogsgames: Actie en geweld

Een ander populair genre bij tactische spelletjes zijn de oorlogsgames. Hierbij voer je eveneens een strijd tegen de vijand, maar sta je aan het hoofd van een modern leger. De infrastructuur en wapens zijn te vergelijken met de hedendaags uitrusting en voorzieningen van een leger. Bij de oorlogsgames moet je troepen verzamelen en opleiden tot een krachtige strijdmacht. Vervolgens trek je ten strijde met je leger en val je de vijand aan. Dit kan met een grondoffensief, in een luchtgevecht of met een zeemacht. In Skies of War vecht je bijvoorbeeld vanuit een vliegtuig, terwijl de strijd plaatsvindt op zee bij World of Warships.

Versla de vijand in de ruimte

Tactische spelletjes die zich in de ruimte afspelen kennen eveneens een grote populariteit. Liefhebbers van de Star Wars films zullen zeker en vast graag Flash Trek spelen. Het spel werd immers gebaseerd op de filmklassiekers en heeft als doel om een rijk uit te bouwen in de ruimte. In The Farplane Wars krijg je het gezag over de laatste mensen om een ruimtelijk avontuur mee te starten.

Buitenaardse wezens of fantasie-elementen

Het laatste genre is fantasie. Heel wat spelontwikkelaars kiezen om een spel te creëren waar vreemde of buitenaardse wezens in voorkomen. Denk maar aan het populaire XCOM spelletje, waarin aliens de wereld hebben veroverd. In de fantasiegames bestaan ofwel jouw troepen ofwel de vijandige legers uit niet-menselijke wezens. In Zombie Tactics of Zombie Vernietiger moet je bijvoorbeeld de mensheid redden van de overheersing door zombies. Daarnaast bestaan ook games waarin goblins, robots, magische beesten of monsters de hoofdrol vertolken.