Press "Enter" to skip to content

Wat zijn de voordelen bij het spelen van een strategie game?

Hoewel gamen vaak negatief wordt belicht, zijn er toch tal van voordelen aan verbonden. Voornamelijk het spelen van strategische spelletjes is heel voordelig. Wij lijsten enkele voordelige zaken op om de duizenden liefhebbers van computer- of consolespelletjes gerust te stellen.

Enkele voordelen van gamen?

Overdadig gamen is uiteraard, zoals alle andere buitensporigheden, niet gezond. Ben je echter een iemand die af en toe wel eens een spelletje speelt, dat heb je helemaal niets om voor te vrezen. Hier zijn enkele voordelen die bij het spelen van videogames horen.

Gamen zou voordelig zijn voor personen die een beroep uitoefenen waarbij heel wat precisie is vereist. Chirurgen die graag videogames spelen, maken immers minder fouten bij precisie-oefeningen. Hoewel dit tegendraads lijkt, kunnen spelletjes zorgen voor een beter zicht. Games, voornamelijk spelletjes waarbij problemen opgelost moeten worden, spelers zaken moeten onthouden of raadsels aan te pas komen, houden bovendien de geest jong.

Welke voordelen zijn verbonden aan strategische games?

Strategische spelletjes bezitten, naast de algemene voordelen, nog enkele specifieke positieve punten. Bij een tactisch spel moeten de spelers alert reageren, vooruit kunnen denken en een creatief plan opstellen. Deze zaken houden je brein actief en zijn interessante talenten om te hanteren tijdens verschillende werksituaties. Bij een strategisch spel wordt vaak een soort leiderschap verwacht van de spelers. Dit kan zelfvertrouwen kweken en eveneens goed van pas komen op het werk, in de jeugdbeweging of thuis. Strategische spelletjes zijn bovendien goed om je geest jong en alert te houden.

Voordelen van tactische spelletjes voor kinderen

Ouders focussen vaak alleen op de negatieve aspecten van gamen, terwijl ook voor kinderen videogames heel wat voordelen met zich mee brengen. Vooral spelletjes waarbij tactisch inzicht wordt vereist, kunnen goed zijn voor je kind. Strategische spelletjes zijn goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Kinderen moeten immers beslissingen maken, problemen aanpakken en creatieve oplossingen zoeken. Dit stimuleert de hersenen en zijn nuttige zaken om in het dagelijkse leven te gebruiken.

Heel wat strategische games zijn gebaseerd op gebeurtenissen uit de geschiedenis. De spelletjes kunnen bijgevolg interesse in historische evenementen opwekken of kinderen zelfs iets bijleren. Bovendien praten de kinderen onderling over de nieuwste games, wat zorgt voor een uitwisseling van ideeën en sociaal contact. Ook multiplayerspelletjes hebben als voordeel dat kinderen meer contacten leggen. Vooral kinderen die leiden aan autisme zouden hiermee geholpen kunnen worden.