Press "Enter" to skip to content

De beste strategische spelletjes om te spelen op een tablet of mobiele telefoon

Strategische spellen zijn voornamelijk gekend in de vorm van een computergame of een spelletje om op een console te spelen. Er zijn echter ook heel wat leuke tactische games beschikbaar voor tablets of smartphones. Neem een kijkje in onderstaande lijst met voorbeelden voor beide opties en speel waar en wanneer je maar wilt je favoriete strategiespelletje.

Strategische spelletjes voor tablets en smartphones

Hou je van een strategisch spelletje om je hoofd over te breken? Zit je graag uren na te denken over de volgende zet in je favoriete tactische game, maar moet je vertrekken naar het werk of naar school? De laatste jaren verschenen verscheidene strategische games die je kan spelen op een tablet of smartphone. Dit geeft je de kans om overal te spelen. De kwaliteit en complexiteit van de apps kan niet vergeleken worden met een computerspel. Dit maakt de apps echter heel toegankelijk en interessant om er tussendoor even mee aan de slag te gaan.

Een klassiek spel om tactisch bij na te denken is Stratego, waar sinds kort ook een app-versie van bestaat. Bij Stratego moet je de tegenstander telkens een stap voor blijven. De app is uitgebreider en geeft je de mogelijkheid om tussen verschillende niveaus te kiezen. Ook het populaire Sims is te verkrijgen als app en beschikbaar voor zowel Android gebruikers als liefhebbers van IOS. Tenslotte geven we nog een oorlogsgame mee om te spelen op je smartphone: Clash of Clans. Hier sta je aan het hoofd van een barbaarse stam en moet je deze beschermen tegen indringers en vijanden.

Strategiespellen voor Android

Throne Trush is een gratis app voor Android gebruikers. In het spel sta je aan het hoofd van een middeleeuws dorp waar je soldaten moet opleiden tot een gevechtsklaar leger. Hiermee moet je vervolgens de vijand verslaan. Een tweede voorbeeld is World Battle, waarbij je met moderne wapens aan de slag gaat. Probeer je terrein te beschermen met een sterk leger.

Strategische apps om met IOS te spelen

Castle Crush is een gratis real-time spel om te ontdekken op je Iphone of Ipad. Mushroom Wars 2 won in 2016 de prijs voor het beste strategische spel. Het is eveneens een real-time game waarbij je als leider van de Mushrooms een heel leger paddenstoelen moet aanvoeren. Mushroom Wars kan gespeeld worden vanaf vier jaar en werd voorzien van kwaliteitsvolle visuals en geluiden.