Press "Enter" to skip to content

Populaire online multiplayer strategiespelletjes

Online multiplayer spelletjes zijn een ideaal alternatief wanneer je graag met andere speelt, maar geen tijd of zin hebt om af te spreken. Blijf rustig thuis en speel je favoriete spel met enkele online tegenspelers.

Wat zijn multiplayer strategiegames ?

Multiplayer bordspelen horen al jaren tot de meest populaire gezelschapsspelletjes. Denk maar aan de vele uitbreidingen van de Kolonisten van Catan of de populariteit van het bordspel Risk. Bij een multiplayer spel kunnen meerdere spelers deelnemen aan de game. Ook online is dit mogelijk en speel je bijgevolg een spelletje tegen reële tegenspelers. Dit maakt een strategisch spel spannend en interessant. Als speler moet je immers extra opletten vanwege de tactische bewegingen die de tegenspelers zullen maken en telkens anticiperen op hun beslissingen.

Multiplayer games kunnen zowel turn-based zijn, waarbij de spelers elkaar afwisselen en elk op hun beurt een zet mogen doen, of in realtime gespeeld worden. Bij deze vorm zijn de spelers voortdurend aan het spelen tegen elkaar. Dit vergt veel aandacht bij de verschillende deelnemers. Enkele turn-based voorbeelden zijn Age of Conquest en Immortal Empire. Beide zijn bovendien gratis. Total war battle: Kingdom en Strife zijn dan weer twee voorbeelden van gratis real-time spelletjes.

Populaire multiplayerspellen

Een populair voorbeeld is de online versie van het bordspel Risk. Ook de Civilization reeks blijft populair onder liefhebbers van online multiplayer spelletjes waarbij een strategisch inzicht wordt vereist. Bij Civilization staat elke speler aan het hoofd van een bepaalde samenleving. De gamer moet de etnische groep begeleiden en uitbouwen tot een immense maatschappij over een tijdspanne van 1000 jaar. Een derde spel is atWar, eveneens een strategisch oorlogsspel met invloeden van de twee bovenstaande voorbeelden. Bij atWar strijden de verschillende spelers voor de overheersing van de wereld. Het spel kan worden gespeeld met meer dan twintig gamers, waarmee je zowel oorlog kan voeren als coalities kan sluiten.

Gratis multiplayerspelletjes

We geven liefhebbers graag ook nog enkele gratis online spelletjes mee om met meerdere deelnemers te spelen. Erepublik heeft als doel om een economisch rijk op te bouwen en daarbij je vijanden te overwinnen. Ook Highgrounds kan met meerdere gamers gespeeld worden en is bovendien gratis. Spelers moeten met één van de 240 verschillende karakters proberen hun tegenspelers te verslagen. Strategisch inzicht is noodzakelijk om de eigen troepen op de juiste posities te plaatsen. Een laatste voorbeeld is het gratis spel Battle for the Galaxy waarbij je terecht komt op een verlaten planeet en de kans krijgt om een basis uit te bouwen. Het doel is vervolgens om je terrein te beschermen tegen vijandige indringers.